Køene blir lengre med bypakka

Siste Nytt

Nok en gang forsøker Ap-kammeratene å fortelle oss at bypakka er frelsen for Grenland.

Her kan du lese deres leserinnlegg og vårt svar.

Innlegget vi besvarer kan leses nederst.

Køene blir lengre med bypakka

Det er helt greit at det koster å bygge bedre veier og sykkelstier slik som AP-kameratene og bypakkeforkjemperne Tone Berge Hansen, Frode Bakken og Ole Henrik Lia skriver i sitt innlegg mot «bypakkemotstandere av ulike kulører».

MEN… Bypakke Grenland vil IKKE gi kortere køer, kortere reisetider eller mindre utslipp. De nevnte AP-politikerne hevder trafikkavvikling og køer blir avviklet smidigere med bypakka. Dette er ikke annet enn en omgåelse av realitetene.

Vi, og Aksjon Rett E18, har for lengst bragt på banen en tydelig rapport fra det anerkjente konsulentselskapet COWI som på oppdrag fra oss har undersøkt påstandene om at Bypakke Grenland vil være rene frelsen for Grenland.

Konklusjonen er svært klar: Både selve veilengden vil bli lenger, og reisetiden vil ØKE! Utslipp vil også som følge av dette ØKE. Dettte gir ikke en smidigere trafikkavvikling, køene vil bestå.

Det er betegnende for hele bypakkefadesen at det ikke var politikerne selv som undersøkte konsekvensene av eget vedtak på forhånd. Dette måtte vi selv undersøke, og bekoste, i etterkant!

Motstanden mot Bypakke Grenland i de «ulike kulører» slik det omtales baserer seg altså ikke kun på bompenger. De aller fleste baserer sin motstand på selve innholdet i bypakka. I sitt innlegg sier de at det ikke er gratis å sitte i kø. Vi er svært klar over dette, og det er jo hovedgrunnen til at vi fronter et alternativ. Køene som vi fortsatt vil ha om Bypakke Grenland gjennomføres har allerede i mange år kostet tid, arbeidsplasser, skatteinntekter og annet.

Derfor sier også vi: Skal vi først betale bompenger må midlene gå til noe som gir en reell bedring. Utifra materialet vi sitter på og har publisert ved flere anledninger vil faktisk det beste å gjøre om vi kun har alternativet Bypakke Grenland, være å ikke gjøre noe! Det er ikke uten grunn at det ønskes et bedre alternativ!

Eirik Snarud
Leder, Folkeaksjonen for alternativ Bypakke Grenland
 

    kommentarer


Køene blir lengre med bypakka | 0 kommentarer | Opprett Ny Konto
De følgende kommentarer eies av den som skrev dem. Dette nettstedet er ikke ansvarlig for innholdet.

Side generert på 0,39 sekunder