Østens tre aper

"Østens tre aper" er alt ordførerne ønsker å snakke om. Nok en gang flyttes fokus vekk fra saklig og faglig kritikk når det gjelder bypakka.

«Sculpture of three wise monkeys in Hiyoshi Shrine in Yanagawa, Fukuoka» av ????

Nok en gang løper ordfører i Skien til avisa for å sutre og forsøke å snakke om personangrep istedet for å omtale eller besvare kritikken som fremføres mot bypakka som hun og de andre ordførerne snakker så varmt om.

Les saken hos ta.no her

Denne gang er det "Østens tre vise aper" som ordføreren forsøker å høste sympatipoeng for.

"Reaksjonene" kommer som følge av denne saken: En «gledens dag»! Eller?

Vi synes derfor det kan være på sin plass med litt voksenopplæring da vi ser det er enkelte som ikke har fått med seg dette eldgamle symbolet og bruken av det. I det vestlige samfunn brukes apene ofte i politisk satire når makt og myndighetspersoner som nekter å besvare kritikk blir karikert.
Apene viser frem de karakteristiske trekkene vil ikke høre, vil ikke se og vil ikke svare.
Mye mer betydningsfulle politikere enn våre lokale ordførere har blitt fremstilt på denne måten tidligere. Store statsledere, rikspolitikere og viktige myndighetspersoner.

Sitat fra wiki om apene: "I Vesten, for eksempel i politisk satire, kan mottoet og bildet av apene uttrykke kritikk av manglende ansvarsfølelse når noen lukker seg for kunnskap og nekter å innse virkeligheten, eller når de bevisst er tause om sannheten."

At vi da bruker et bilde som har vært fritt tilgjengelig på nett helt siden sommeren 2013 har overhodet ikke noe med personangrep å gjøre, vi viderepubliserer dette kun fordi det på en god og enkel måte får frem hva som hele veien har vært et problem når det gjelder våre ordførere: De nekter plent å besvare saklig og faglig kritikk, de lukker øynene for alle problemer som vil oppstå, og de later til å ikke høre når det kommer innspill. Uansett hva så blir det alltid møtt med den totale taushet.

Kun en gang har innspill blitt besvart, og det var når ordfører Øystein Beyer i Porsgrunn på en svært krass og arrogant måte besvarte hvorfor det ikke er aktuelt med en folkeavstemning.
Ovenfor mer enn 300 fremmøtte på et informasjonsmøte i regi av Vestsiden fellesskap formidlet han følgende: "Bypakka og Grenlands fremtid er alt for viktig til at dette kan avgjøres av velgerne."

Om man blir støtt av disse apene, så har man ikke fått med seg noe de aller fleste har gjort: Østens tre vise aper.

Så om østens tre vise aper ikke passer her hvor frontfigurene for bypakka hverken hører, ser eller svarer, så er det egen hårsårhet som må vurderes, ikke ropes om mobbing. Her er det selvsagt ordførerne i kraft av sin maktposisjon som blir karikert, deres personlige egenskaper eller væremåte vil aldri være av vår interesse å omtale.

    kommentarer


Østens tre aper | 0 kommentarer | Opprett Ny Konto
De følgende kommentarer eies av den som skrev dem. Dette nettstedet er ikke ansvarlig for innholdet.

Side generert på 0,12 sekunder